Garantie si service

Garantie

Toate Produsele beneficiaza de conditii de garantie potrivit legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele comercializate sunt noi in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Garantia bijuteriilor din aur este de 2 ani pentru orice lipsa de conformitate existenta la data vânzarii. Autenticitatea si caracteristicile materialului pretios - aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰) - cât si a pietrelor pretioase incrustate in montura bijuteriilor sunt garantate pe viata.

Clientul beneficiaza de posibilitatea de a schimba produsul o singura data in termen de 14 de zile de la data achizitiei, doar prin prezentarea bonului fiscal sau a facturii (in cazul comenzilor online) si numai daca produsul nu a fost purtat si nu prezinta semne de uzura datorate manevrarii defectuoase.

Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16(1) din legea 449/2003(12). Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie.

Bijuteriile ARTDECO sunt marcate in conformitate cu legislatia in vigoare, sub indrumarea si controlul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor - Directia pentru Metale Pretioase.

Garantia nu include deteriorarile provocate bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor mentionate in cadrul Certificatului de garantie, a accidentelor, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

RECOMANDARI

Pentru o intretinere cât mai corecta a bijuteriilor ARTDECO va recomandam:

  • Sa purtati cu grija bijuteriile incrustate cu pietre sau perle, deoarece montura acestora nu rezista socurilor mecanice.
  • Sa pastrati bijuteriile in cutiile primite la achizitionarea produselor sau in alte cutii destinate bijuteriilor.
  • Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor casnice / brute sau a acelora in care exista posibilitatea ca acestea sa intre in contact cu substante ce contin sulf.
  • Sa nu purtati bijuteriile in timpul activitatilor fizice.
  • Evitati contactul cu substantele chimice, existând posibilitatea ca acestea sa erodeze metalul.
  • Metalul pretios isi poate pierde stralucirea in timp daca intra frecvent in contact cu agenti precum parfumul, apa sarata, creme de piele, fixativ pentru par, clor sau sulf.

In functie de gradul utilizarii, va recomandam ca bijuteriile sa fie examinate si curatate de catre un bijutier cel putin o data pe an.

Prin garantia oferita se asigura drepturile consumatorului, conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor si garantiile asociate acestora, si conform OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor.